آیا وبسایت تک صفحهای برای سئو مشکل ساز میشود؟

وبسایتهای تک صفحهای وبسایتهایی هستند که ساخت آنها آسان است و بسیار نیز زیبا هستند. همچنین ریسپانسیو بودن از خصیصههای اصلی آنها است. به همین جهت، بسیاری از کسبوکارها ترجیح میدهند که به جای سایتهای چند صفحهای که ساخت آنها مدت زمان بیشتری طول میکشد، به سراغ سایتهای تک صفحهای بروند. اما آیا با این کار امکان ضربه زدن به رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو وجود دارد.
وبسایت تک صفحهای به سایتی گفته میشود که فقط شامل یک صفحه HTML است و تمامی بخشها و قابلیتهای سایت در همان تک صفحه جایگذاری شدهاند. این دست از سایتها معمولا یک نوار منو در بالا دارند، اما آیتمهای منو به محتواهای جدید در صفحات جدید لینک نشدهاند. در عوض، این آیتمهای منو کاربر را به بخش خاصی در همان صفحه هدایت میکنند.
مزایای وبسایت تک صفحهای
داشتن یک وبسایت تک صفحهای مزایایی دارد. از جمله:
1- وبسایتهای تک صفحهای با دستگاههای موبایل سازگار هستند:
در طول چند سال گذشته شاهد بودهایم که جستجوهای موبایلی از انواع دسکتاپی پیشی گرفته و همین امر محبوبیت وبسایتهای تک صفحهای را افزایش داده است. این وبسایتها در دستگاههای موبایل نمایش بهتری دارند، سریعتر بارگذاری میشوند و تجربه کاربری بهتری را ارائه میدهند. برای نمونه میتوانید یک سایت تک صفحهای را در مرورگر گوشی خود باز کرده و آن را با سایتهای چند صفحهای مقایسه کنید. شاید به همین دلیل نیز هست که سایتهای اغلب اپلیکیشنها به صورت تک صفحهای طراحی میشود.
2- ساخت و نگهداری سایتهای تک صفحهای آسانتر است:
اگر جستجویی در وب داشته باشید با صدها و هزاران قالب وردپرس تک صفحهای مواجه میشوید که با کمک آنها میتوانید یک سایت حرفهای را در کمترین زمان طراحی کنید. این قالبها را همچنین میتوان به راحتی آپدیت کرد و نگهداری و تعمیر آنها نیز بسیار آسان است.
3- وبسایتهای تک صفحهای دامین اتوریتی بالاتری دارند:
دامین اتوریتی یک وبسایت معمولا به واسطه تعداد بک لینکهایی که یک سایت ایجاد کرده است تعریف میشود. ازآنجاییکه در سایتهای تک صفحهای تمام لینکهای کسب شده فقط به یک آدرس اشاره میکنند، داشتن یک سایت تک صفحهای میتواند دامین اتوریتی بسیار بالاتری را به دست دهد. بدین معنی که همیشه یک نسبت یک به یک لینکها به صفحات وجود دارد.
4- هدف قرار دادن کاربران خاص با سایتهای تک صفحهای آسانتر است:
اگر میخواهید که فقط طیف خاصی از کاربران را هدف قرار دهید و تجربه کاربری منحصربهفردی را به آنها ارائه کنید، باید به سراغ سایتهای تک صفحهای بروید. با این نوع سایتها میتوان به راحتی رفتار کاربران در سایت را کنترل کرده و آنها را به یک مسیر خاص هدایت کنید. بنابراین دیگر نگرانی در مورد کلیک کردن کاربر روی صفحات نامرتبط نخواهید داشت.
معایب وبسایت تک صفحهای
ازآنجاییکه هر چیزی علاوه بر یک نیمه روشن، یک نیمه سیاه یا حتی خاکستری نیز دارد، وبسایتهای تک صفحهای نیز معایب خاص خود را دارند. معایبی از جمله:
1- محتوای قرار گرفته در سایتهای تک صفحهای عمیق نیست:
وبسایت تک صفحهای همانطور که از اسمش بر میآید تنها یک صفحه دارد و شما باید تمام اطلاعات لازم را در همین یک صفحه جای بدهید و توجه داشته باشید که نحوه جایگذاری این اطلاعات و حجم آن بهگونهای باشد که باعث آزار کاربر نشود. در این نوع سایت شما دیگر مجاز نیستید که برای هر موضوع یک صفحه جداگانه ایجاد کنید. همین موضوع باعث میشود که محتواهای سایتهای تک صفحهای عمق کمتری داشته باشد. شما باید بتوانید که آن چیزی که پیشازاین شاید در چند صد کلمه به کاربر میگفتید را در چند جمله کوتاه خلاصه کنید. این موضوع برای کاربرانی که به دنبال محتواهای عمیق و جامع میگردند ممکن است مشکلساز باشد.
2- امکان رتبه گرفتن برای چندین کلمه کلیدی محدود میشود:
یکی دیگر از اشکالات سایتهای تک صفحهای این است که توانایی شما برای رتبه گرفتن در چندین کلمه کلیدی را محدود میکند. این سایتها معمولا حول یک مفهوم اصلی توسعه مییابند و بنابراین جای مانور چندانی وجود ندارد.
بهینهسازی وبسایتهای تک صفحهای
اکنونکه از مزایا و معایب سایتهای تک صفحهای آگاه شدید، قصد داریم چند ترفند بهینهسازی این نوع سایتها را با شما به اشتراک بگذاریم.
1- در انتخاب کلمات کلیدی گزینشی عمل کنید:
ازآنجاییکه محتواهای قرار گرفته در سایتها تک صفحه معمولا عمیق نیست، باید در انتخاب کلمات کلیدی خود گزینشی عمل کنید. با استفاده از ابزارهای مختلف موجود، یک تحقیق کلمات کلیدی را انجام داده و بهترین کلماتی که قرابت بیشتری با محور کسبوکار شما دارند را انتخاب کنید.
2- چند تگ H1 در صفحه داشته باشید:
بهعنوان یک قاعده کلی، نباید بیش از یک تگ H1 در صفحه داشته باشید. اما در سایتهای تک صفحه میتوانید این قاعده را نادیده بگیرید. میتوانید برای هر کدام از بخشهای صفحه سایت خود تگ H1 ایجاد کنید.
3- سرعت بارگذاری سایت را بالا ببرید:
همانطور که بارها و بارها در وبلاگ آژانس بازاریابی دیجیتال دارت برایتان نوشتهایم، سرعت بارگذاری سایت یکی از فاکتورهای بسیار مهم در رتبهبندی است و این اهمیت در سایتهای تک صفحهای دوچندان میشود؛ زیرا شما باید تمام عناصر طراحی را در یک صفحه جای دهید. بسیاری از این عناصر ممکن است به زمان زیادی برای بارگذاری نیاز داشته باشند که این خود به سئو آسیب میزند. بنابراین با استفاده از PageSpeed Insights گوگل همواره سرعت بارگذاری سایت خود را زیر نظر داشته باشید.
نتیجهگیری
با در نظر داشتن مطالب گفته شده در بالا میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که سایتهای تک صفحهای مانند انواع چند صفحهای برای سئو مفید نیستند. اگر میخواهید که سایت تک صفحهای ایجاد کنید در ابتدا باید اهداف کسبوکار، پرسناهای خریدار یا مخاطبان هدف را مدنظر داشته باشید. زیرا همانطور که گفتیم در سایتهای تک صفحهای جای زیادی برای مانور در محتوا وجود ندارد و همین عامل میتواند جذب کاربر را با مشکل مواجه کند.
نظر شما در مورد سایتهای تک صفحهای چیست؟ آیا تجربه استفاده از این نوع سایتها را داشتهاید؟
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر