8 قدم تا تعریف استراتژی سئو- بخش چهارم

امروز بخش چهارم از آموزش 8 مرحلهای تعریف استراتژی سئو را با یکدیگر آغاز خواهیم کرد. اگر تاکنون بخشهای قبلی این آموزش را مطالعه نکردهاید، پیشنهاد میکنیم که حتماً با کلیک روی لینکهای زیر، بخشهای اول تا سوم این سری آموزشها را مطالعه کنید.
در بخش چهارم آموزش تعریف استراتژی سئو میخواهیم نحوه تعریف و تعیین رقبا را با شما به اشتراک بگذاریم. این مرحله در عین سادگی از اهمیت بالایی برخوردار است و پیشنهاد میکنیم که با دقت آن را مطالعه کنید.
دستهبندی رقبا
در این مرحله ساده باید رقبایمان را در صفحه نتایج جستجو شناسایی کنیم و از اطلاعات کسب شده از این بخش در بخش پنجم استفاده خواهیم کرد.
در اینجا با رقبای موتورهای جستجو کار داریم و با رقبایی که سایر سرویسها به شما نشان میدهند کاری نداریم. زیرا استراتژی سئویی که ما در حال آموزش آن هستیم فقط با موتورهای جستجویی مانند گوگل مرتبط است، بنابراین ما نیز فقط به شناسایی رقبا در موتورهای جستجو اقدام میکنیم.
اکنون حتماً با خود فکر میکنید که این مرحله ساده است و فقط کافی است کلمات کلیدی خود را در گوگل جستجو کنید و ببینید چه سایتهایی برای این کلمات کلیدی رتبهبندی میشوند. درست است. اما این فقط یک بخش ماجراست. ازآنجاییکه قصد داریم در مرحله پنجم این آموزش یکسری کارهایی جدی را انجام دهیم، باید مطمئن شویدم که رقبایمان را بهدرستی انتخاب کردهایم.
ما در مرحله دوم این آموزش، کلمات کلیدی خود را در دستهبندیهای مختلف قرار دادیم. بنابراین میخواهیم برای هر دستهبندی رقبا را نیز تعریف کنیم. (اگر حجم دستهبندیهایتان زیاد است، فقط موارد مهم آنها را انتخاب کنید)
منظور ما از تعریف رقبا با دستهبندیها این است: اگر من در یک سایت با موضوع سلبریتیها کار میکنم، رقبای من ممکن است سایتهایی مانند OMG، TMZ و Perez Hilton باشند. اما این فقط در سطح بالای ماجراست. دستهبندی کلمات کلیدی من از مرحله 2 ممکن است زیرتاپیکهایی مانند عکس مشهور، اخبار مشهور و موارد دیگر را پوشش دهد. برای هرکدام از این زیرتاپیکها قطعا یک سایت در حال رتبهگرفتن است. هرچند که ممکن است تعداد سایتهایی که برای این زیرتاپیکها رتبه میگیرند اندک باشد، اما احتمالا با رقبای سرسختی در این زمینه مواجه خواهیم بود. ما میخواهیم به طور خاص بدانیم که چه کسی برای هر تاپیک خوب عمل میکند.
چگونه رقبا را پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن رقبا چندین روش وجود دارد و شما آزاد هستید که از روشهای دلخواه خود استفاده کنید. اما ما از روش زیر استفاده میکنیم.
یک ورکشیت جدید اکسل باز کنید و آن را مثلا «Competitors» بنامید. یک تب را برای رهگیری کلی رقبای سایت ایجاد کنید و اگر زیرتاپیکهای دیگری را نیز در سایت خود رهگیری میکنید، برای هرکدام از آنها نیز یک تب ایجاد کنید. در این ورکشیت قرار نیست که هیچگونه محاسبهای یا کاری فانتزی انجام دهیم. این تبها فقط برای رهگیری کردن رقبا در یک مکان است.
بعد از انجام، اکنون به سراغ موتور جستجو میرویم. آسانترین روش برای اینکه ببینیم رقبایمان چه کسانی هستند این است که مجموعهای از عبارات را در سرچباکس گوگل جستجو کنیم تا ببینیم چه سایتهایی بالا میآیند.
برای هر تب و تاپیک، آدرس سایتهای برتر ظاهر شده را در ورکشیت اکسل بنویسید. شما لازم نیست که رقبایتان را برای هر اصطلاح در گروه کلمه کلیدی خود جستجو کنید، فقط چند مورد را انتخاب کرده و آنچه ظاهر میشود را یادداشت کنید.
اگر این روش موردپسندتان نبود، میتوانید به سراغ ابزار Keyword Difficulty سایت Moz بروید. یکی از مهمترین قابلیتهای این ابزار این است که نکات و دانستیهای بیشتری را در مورد رقبایتان به شما ارائه میدهد و این اطلاعات در فرمت یک فایل CSV قابل دانلود هستند. در فایل اکسل خود سعی کنید 5 سایت که در رتبههای یک تا پنج صفحه جستجو قرار میگیرند را از بقیه سایتها هایلایت کنید.
همچنین توجه داشته باشید که شما میتوانید 2، 5 و حتی تعداد بیشتری رقیب را برای هر دستهبندی مورد هدف قرار دهید. هرچقدر که تعداد سایتهایی که انتخاب میکنید بیشتر باشد، کارهای بیشتری نیز باید در مرحله پنجم انجام دهید، اما یکی از مزیتهای انتخاب تعداد بیشتر سایتها این است که میتوانید چشمانداز گستردهتری از رقبایتان را به دست آورید.
این مرحله به پایان رسید. اکنون شما برای هر دستهبندی و زیرتاپیکها رقبای خود را مشخص کردهاید. در مرحله بعدی، یعنی مرحله پنجم، در مورد این صحبت خواهیم کرد که چگونه میتوانید در مورد رقبایتان کنکاش بیشتری کرده و موارد مانند ویژگیهای سایت، محتوا و استراتژی را شناسایی کنید.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر