حسابرسی محتوا چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

در بازاریابی B2B، فقط تعداد کمی از فعالیتهای این حوزه با نتایج فوری همراه هستند. چرخه فروش طولانی به این معنی است که ماهها زمان میبرد که فعالیت انجام شده توسط شما تاثیر مثبت خودش را روی کسبوکار بگذارد. اما خوشبختانه یک تمرین برای کمک به شما وجود دارد و آن حسابرسی محتواست.
اما حسابرسی محتوا دقیقا چیست؟ بهصورت خلاصه، این فرآیند عبارت است از ردیابی و سازماندهی تمامی مطالب تولید شده توسط شرکت شما.
روشهای مختلفی برای ساختاربندی این حسابرسی وجود دارد. اما به هرکدام از قالبهایی که مراجعه کنید، سه مرحله اساسی و اصلی زیر را شامل میشوند:
1.پیدا کردن هر مزیت تولید شده در یک دوره زمانی خاص
این بخش فشردهترین بخش فرآیند است. البته شما نمیخواهید که به 10 سال قبل بازگردید و زمان خود را از این طریق هدر بدهید. زیرا دادهها و محتواهای آن زمان ممکن است امروزه ارزش خود را از دست داده باشند. مرور مطالب دو یا سه سال گذشته بهترین بازه زمانی است که میتوانید در نظر داشته باشید.
در طول این فرآیند همچنین توجه داشته باشید که چقدر زمان را صرف این کار میکنید. اگر پیدا کردن محتواهای موردنظر بیشازحد طول کشید، شرکت شما در برچسبگذاری و آرشیو محتواها با مشکل مواجه است و برای دفعات بعد این مشکل باید رفع شود.
2.محتوا را به زیرساختهای بازاریابی خود هدایت کنید.
پس از جمعآوری همه مطالب، گام بعدی این است که همهچیز را تگ کنید. نهتنها برچسبگذاری صدا به شما کمک میکند که تمام داراییهای قدیمی خود را سازماندهی کنید، بلکه شما میتواند شما را در مسیر محتواهای جدید نیز هدایت کند. تگهای رایج میتوانند به بخشهای فانل بازاریابی، پرسناها، تاپیکها، صنایع و غیره اطلاق شوند.
شناسایی مواردی که ارزش نگهداری دارند.
این قسمت جالبترین بخش فرآیند است. همانطور که شما طبقهبندیهای خود را انجام میدهید، یک حسابرسی خوب میتواند به شما نشان دهد که کدام محتواها ارزش استفاده مجدد، بازنویسی یا رد کردن دارند.
سه موردی که در بالا خواندید، پایههای اصلی حسابرسی محتوا هستند. در بالا به برخی از مزیتهای حسابرسی محتوا اشاره کردیم، اما این کار مزیتهای دیگری نیز دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
الف:صرفهجویی در منابع مالی
این یک واقعیت است که برندها حجم زیادی از محتوا را هدر میدهند. بر اساس تخمینهای مرکز SiriusDecisions، 65 درصد از محتوای B2B بلااستفاده باقی میماند.
وقتیکه محتواهای گذشته خود را مرور میکنید، ممکن است محتوایی را بیابید که این قابلیت را داشته باشد که بلافاصله بهکارگیری شود و یا ممکن است به محتواهایی بربخورید که فقط به اصلاحاتی کوچک نیاز دارند. بنابراین، حسابرسی محتوا به شما کمک میکند تا در وقت و هم در منابع مالی خود صرفهجویی کرده و منابع صرفهجویی شده را در بخشهای دیگر صرف کنید.
ب:افزایش کارایی
هدر دادن 65 درصد از محتوا قطعا خوب نیست، اما این آمار ناامیدکنندهتر میشود وقتیکه بدانید، 80 درصد از محتواهای بازاریابی B2B توسط فروشندگان مصرف نمیشوند. چرا؟ زیرا این محتوا غیرقابل استفاده یا پیدا ناشدنی است.
درهرصورت، اکوسیستم محتوای شما یک مشکل دارد. اگر افراد بهآسانی نمیتوانند محتوایی که به دنبالش هستند را پیدا کنند، دیگر اهمیتی ندارد که این محتوا چقدر خوب است. و همچنین اگر محتوا را بهآسانی بتوان پیدا کردن ولی این محتوا خوب نباشد، چنین محتوایی قطعا مورداستفاده قرار نمیگیرد.
حسابرسی محتوا یک فرصت عالی است برای اینکه بفهمید چرا محتواهای شما مورداستفاده هیچکس قرار نمیگیرند. شاید در جریان کاری یک نقص وجود دارد و یا فروشندگان شما نمیدانند که در کجا باید به محتوای موردنیاز خود دسترسی داشته باشند. بنابراین اگر محتوایی را یافتید که نمیتوان آن را هدفگذاری مجدد کرد، بهتر است حذفش کنید.
پ:حفظ هماهنگی
بخشهای بازاریابی مدام در حال تغییراند. گاهی نرمافزار سیستم تغییر میکند و گاهی نیز اهداف تغییر مییابند و سیاستها عوض میشوند. همانطور که در مورد محتواهایی که باید حفظ شوند تصمیمگیری میکنید، مطمئن شوید که داراییهای قبلی با این تغییرات در تناسباند. رسیدن به این نکته ممکن است به آپدیت کردن تگها، تغییر زبان و آپلود کردن محتوا در یک سیستم جدید نیاز داشته باشد.
وقتیکه فرآیند حسابرسی را انجام میدهید، فرصتی خوبی برای شما مهیاست تا بفهمید کدام محتواها عملکرد خوبی داشتهاند و دلیل این عملکرد خوب چه بوده است. سپس میتوانید از این اطلاعات برای بهپیش بردن استراتژی خود استفاده کنید.
شرکتهایی که بخشی از زمان و منابع خود را روی حسابرسی محتوا صرف میکنند، میتوانند نتایج بزرگی را نیز پیش روی خود انتظار داشته باشند. هرچند که میدانیم بازگشتن به محتواهای گذشته ممکن است وقتگیر و طاقتفرسا باشد، اما اگر میخواهید برای دپارتمان خود یک قهرمان باشید، حسابرسی محتوا یکی از مؤثرترین پروژههایی است که میتوانید روی آن کارکنید.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر