محتوای آموزشی؛ عنصری کلیدی اما کمتر شناخته شده در بازاریابی محتوایی

در هنگام توسعه یک استراتژی بازاریابی محتوایی موارد زیادی وجود دارد که باید مدنظر قرار بگیرد که از جمله یکی از مهمترین آنها نوع محتوای مورد استفاده است. محتوای آموزشی از جمله انواعی از محتوا است که میتواند در بازاریابی محتوایی کاربرد بسیار زیادی داشته باشد. افراد امروزه برای پیدا کردن راهحلی برای مشکلات خود به اولین جایی مراجعه میکنند اینترنت است. بنابراین اگر شما بتوانید با تولید محتوای آموزشی مناسب به این نیاز پاسخ دهید قطعا توجه کاربران را به سمت خود جلب خواهید کرد.
در این مطلب قصد داریم با محتوای آموزشی، مزیتها و انواع آن آشنا شویم.
قدرت محتوای آموزشی
در نگاه اول، ایده تولید محتوای آموزشی رایگان یک استراتژی ضد تولید به نظر میرسد. اما هدف بازاریابی محتوایی این است که ضمن ایجاد آگاهی، شخص را به سمت انجام عملی خاص سوق دهد. بنابراین عرضه محتوای رایگان آموزشی ممکن است ازنظر برخی کاری هزینهبر و وقتگیر قلمداد شود.
در برخی موارد، توسعه محتوای آموزشی ممکن است برایتان گران تمام شود. اما اگر فرض را بر این بگیریم که محتوای تولید شده باب دندان کاربران واقع شود، هزینههای انجام شده در نهایت به جیب شما باز خواهد گشت. یکی از مزیتهای این نوع محتوا این است که میتواند در بهبود نرخ تبدیل بسیار موثر باشد و این یک سرمایهگذاری برای رشد بلند مدت است.
جو پولیزی، موسس موسسه بازاریابی محتوایی در این زمینه میگوید: «مشتریان اهمیتی به سرویسها و محصولات ما نمیدهند، آنها به خودشان اهمیت میدهند. در این صورت باید بپذیریم که بیشتر اطلاعاتی که ما برای فرآیندهای بازاریابی تولید میکنیم نمیتواند در مورد خودمان باشد.» پولیزی ادامه میدهد که: «محتوای ما باید در راستای تامین نیازهای و علایق مشتریان باشد، بنابراین آنها یک رابطه احساسی و مطمئن را با برند ما شکل خواهند داد.»
محتوایی که بتواند شکاف بین نیازهای مشتریان و برند شما را پوشش دهد در اینجا بسیار مهم است. قبل از اینکه به انواع محبوب محتوای آموزشی اشاره کنیم، بیایید در ابتدا نگاهی به مزیتهای این نوع از محتوا داشته باشیم و ببینیم که آن چگونه میتواند مشتری را در فانل به پیش ببرد.
1- ایجاد اتوریتی و اعتبار
مشتریان میخواهند با کسبوکارهایی کار کنند که از اعتبار و اعتماد کافی برخوردار هستند. آیا خود شما حاضر هستید گوشی تلفن همراه خود را از یک فروشگاه اینترنتی نا شناخته خریداری کرده و پول آن را بهصورت اینترنتی پرداخت کنید؟ هرچقدر که یک برند معتبرتر به نظر برسد، مشتریان نیز در خرید یا استفاده از سرویسهای آن راحتتر خواهند بود.
2- افزایش ترافیک
در دنیای بازاریابی محتوایی، محتوا دو هدف عمده دارد: اول اینکه بتواند با مشتریان وارد تعامل شده و آنها را خرید وادار کند. دوم هم اینکه بتواند با افزایش ترافیک و بهبود پروفایل لینکی سئو را بهبود دهد. از آنجای که محتوای آموزشی بسیار با کیفیت و پر از اطلاعات ارزشمند است، احتمال به اشتراکگذاری آن در شبکههای اجتماعی نیز بالاست و همین امر در نهایت به جذب ترافیک بیشتر منجر میشود.
3- کاهش ریسک پشیمانی مشتری
شما قبل از اینکه مالک یک کسبوکار باشید، خودتان یک کاربر اینترنتی هستید و ممکن است تجربه خریدهای ناموفق را داشته باشید. حس پشیمانی بعد از خرید برای بسیاری از مشتریان ممکن است رخ دهد و این حس میتواند برای آینده یک کسبوکار بسیار خطرناک باشد؛ زیرا که مشتری پشیمان مجددا هرگز از شما خرید نخواهد کرد.
با تولید محتوای آموزشی با کیفیت میتواند میتوانید مطمئن شوید که مشتریتان دقیقا به خواسته خود رسیده است و نیازهای او به طور کامل مرتفع شدهاند. این کار رضایت مشتری را به همراه دارد و ریسک پشیمان شدن او را به کمترین حد ممکن میرساند.
با تولید محتوای آموزشی میتوانید اینگونه القا کنید که شما یکی از رهبران حوزه کاری خود هستید و این القای احساس در نهایت به خریدی مطمئن منجر میشود.4- پالایش لیدها
محتوای آموزشی، همانطور که از اسمش بر میآید، به این هدف تولید میشود که در مورد نیازهای مشتری یا محصولات شما به آنها آموزش دهد. هرچقدر که مشتریان احتمالی بیشتری محتواهای شما را بخوانند، اطلاعات بیشتری در مورد نوع محصولاتی که شما به آنها ارائه میدهید به دست خواهند آورد. فروش به مشتری که اطلاعات بیشتری در مورد کسبوکار شما دارد بسیار راحتتر است.
4 نوع رایج محتوای آموزشی
محتوای آموزشی در فرمهای مختلفی ارائه میشود و بسته به اهداف بازاریابیتان و ساختار فانل مشتریان، نوع آن ممکن است متفاوت باشد. در ادامه 4 نوع رایج محتوای آموزشی را ذکر کردهایم.
1- محتوای توضیحی در مورد محصول یا سرویس
گاهی اوقات باید به سادگی توضیح دهید که محصول یا سرویس شما چگونه کار میکند. این یکی از مهمترین انواع محتوای آموزشی است؛ زیرا که به مشتریان کمک میکند تا به خوبی نحوه کارکرد یک سرویس یا محصول را درک کنند و در استفاده از آن دچار سردرگمی نشوند.
2- پرداختن به نیازهای مشتریان
گاهی نیز بهترین نوع محتوای آموزشی که میتوانید ارائه دهید این است که اصلا در مورد برند و محصولات خود حرفی به میان نیاورید و به مسائل مربوط به حوزه کاری و نیازهای مشتریان بپردازید. به این نوع محتوا اصطلاحا «محتوای مکمل» گفته میشود.
برای مثال، اگر کسبوکار شما در حوزه بیمه فعال است، میتوانید در وبلاگ خود تمام مسائل مربوط به صنعت بیمه مانند چگونگی دریافت خسارت، نحوه محاسبه ضرر و زیان و مواردی از این دست را به مشتریان آموزش دهید.
3- محتوای دو طرفه تعاملی
امروزه تولید محتوا دیگر یک راه یک طرفه نیست و باید آن را یک خیابان دوطرفه دانست. به لطف رسانهها و فناوریهای جدید، تعامل دوسویه با مشتریان برای برندها آسانتر شده است. برای مثال، مشتریان میتوانند زیر پست وبلاگی یا زیر محتواهای شما در شبکههای اجتماعی نظرات خود را ابراز کنند. امکان استریم ویدئوهای زنده نیز از جمله امکاناتی است که برقراری تعامل دوسویه در اختیار برندها قرار دارد.
4- محتوای مولتی مدیا
وقتی صحبت از محتوای آموزشی به میان میآید تنها شکلی که از این محتوا در ذهنها نقش میبندد محتوای نوشتاری یا کتابهای الکترونیکی است. دریغ از اینکه محتوای آموزشی یک نوع بسیار پرطرفدار با نام مولتی مدیا نیز دارد. مواردی مانند ویدئوها، پادکستها، اینفوگرافیک و وبینارها از جمله انواع مولتی مدیا محتوای آموزشی به حساب میآیند. البته تولید این نوع از محتوا ممکن است کمی برایتان گران تمام شود، اما در نهایت این هزینه با جذب مشتریان بیشتر به نوعی بازگردانده میشود.
سرمایهگذاری روی محتوای آموزشی را آغاز کنید.
همانطور که خواندید محتوای آموزشی مزایای بسیاری دارد و البته میتوان آن را در اشکال گوناگونی نیز ارائه داد. متاسفانه بیشتر کسبوکارها این سبک از محتوا را از استراتژی بازاریابی محتوایی خود حذف میکنند و تمایلی به سرمایهگذاری روی آن ندارند؛ زیرا که فکر میکنند بازگشت سرمایه فوری ندارد.
نظر شما چیست؟ آیا تاکنون از این نوع محتوا برای کسبوکار خود استفاده کردهاید؟
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر