10 مهارتی که یک متخصص سئو باید داشته باشد.

چه یک کسبوکار کوچک باشید یا کسبوکاری بزرگ، اگه به ترافیک وب برای فروش یا بازاریابی متکی هستید، خواه یا ناخواه باید بهینهسازی موتورهای جستجو یا به طور اختصار «سئو» را در دستور کار خود قرار دهید و یک متخصص سئو را استخدام کنید.
سایت شرکتتان ممکن است ظاهر زیبایی داشته باشد و تعداد زیادی محتوای مولتی مدیا نیز در آن یافت شود. اما اگر این سایت نتواند بازدیدکنندگان هدفگذاری شده را جذب و آنها را به مشتری تبدیل کند، این سایت درواقع رسالت اصلی خود را به انجام نرسانده است. این موضوع میتواند تاثیری منفی روی درآمد کلی کسبوکار داشته باشد.
تمامی شرکتها نیاز دارند تا فعالیتهای سئو خود را به افراد یا شرکتهای فعال در این حوزه بسپارند. یک فرد یا متخصص سئوی با صلاحیت، سایت شما را بازبینی میکند، در مورد اهداف کسبوکار و بازدیدکنندگان هدف از شما میپرسد و استراتژیهای لازم برای بهبود رتبه موتورهای جستجو و بازدید از صفحات را تدوین میکند.
در ادامه 10 مهارتی که یک متخصص سئو باید داشته باشد را برای شما لیست کردهایم. اگر میخواهید یک متخصص سئو را استخدام کنید و یا فعالیتهای سئو کسبوکار خود را به یکی از شرکتهای فعال در زمینه سئو بپسارید، حتما این ده صلاحیت را مدنظر داشته باشید.
1- سالها تجربه در زمینه سئو
هرکسی میتواند یک شبه یک آژانس سئو تاسیس کند و خود را متخصص سئو بنامد. اما این به این معنا نیست که آنها میدانند در حال انجام چه کاری هستند. سئو فرآیندی است که در پس پرده خود ریزه کاریهای فراوانی دارد و اطلاع از این ریزهکاریها سالها تجربه و آزمونوخطا را میطلبد.
هر سایت برای موفقیت در سئو به تاکتیکها و نقشه راه مخصوص به خود نیاز دارد. یک متخصص سئو که سالها در این زمینه تجربه دارد با نگاه کردن به سایت میتواند بفهمد چه کارهایی برای جذب ترافیک بیشتر لازم است انجام شود. اما شخصی که در سئو بی تجربه باشد، یک استراتژی را برای تمامی سایتها به کار میبرد که تاثیرات محدودی دارد.
2- درک سه سطح سئو
بهینهسازی موتورهای جستجو شامل سه سطح است:
- فنی ( ساختار سایت)
- بهینهسازی On-page ( چگونگی استفاده موثر از عناصری مانند کلمات کلیدی یا تگهای HTML)
- بهینهسازی Off-page (مانند لینک بیلدینگ)
شما به شخصی نیاز دارید که اولا به تمامی این سطوح مسلط باشد و دوما تمامی این سطوح را در استراتژیهای خود رعایت کند. اگر موتورهای جستجو نتوانند به تمام محتوای یک سایت دسترسی داشته باشند، قطعا در این صورت هر کاری که برای موفقیت سئو انجام شود بی اثر است. این به این معناست که تمامی مشاوران سئو یا شرکتهای فعال در این حوزه باید تمام محدودیتهای فنی و مشکلاتی که موتورهای جستجو ممکن است داشته باشند را درک کنند و این نگرانیها را به توسعهدهندگان سایت انتقال دهند تا مشکلات به حداقل برسد.
3- سابقه پروژههای موفق سئو
صحبت کردن در مورد سئو آسان است اما به عمل کار برآید نه به حرف. اگر جستجویی در اینترنت داشته باشید میبینید که پستهای وبلاگی بسیار زیادی در زمینه سئو وجود دارد که هرکسی میتواند آنها را بخواند، اما داشتن مشتریان خوشحال مسئله دیگری است. هرکسی که میخواهد یک متخصص سئو را استخدام کند باید نگاهی نیز به سوابق گذشته او و پروژههایی که در گذشته انجام داده است نیز بی اندازد تا مطمئن شود که این شخص یا شرکت صلاحیت لازم برای استخدام را دارا است.
4- درک بازاریابی
اگر از مسائل فنی سئو بگذریم، این فرآیند بسیار شبیه به بازاریابی سنتی است. محتواهای یک سایت باید بهگونهای نوشته شود که در عین برجسته کردن مزیتها به کاربر، آنها را به سمت خرید سوق دهد. این محتواها همچنین باید برای موتورهای جستجو نیز جذابیتهای خاص خود را داشته باشند تا بتوانند در رتبههای ابتدایی صفحه نتایج ظاهر شوند.
5- چشمانداز و آگاهی جامع
سئو در این سالها نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده و افراد متخصص در این زمینه باید درک عمیقی از بازاریابی، روانشناسی انسان، فرهنگ شخصی که در حال بازاریابی به او هستند، چشمانداز شبکههای اجتماعی، آنالیز وب، طراحی و توسعه وب، بازاریابی ویروسی، محتوا، بیزنس مدل و… داشته باشند. وقتی ارتباط سئو را با سایر فعالیتهای حیاتی قطع میکنیم، درواقع تصمیماتی کوتاه مدت را میگیریم که ضررشان بسیار بیشتر از منفعتشان است.
6- داشتن دید بلند مدت
آیا استراتژی سئو روی بهبود نرخ تبدیل متمرکز است یا بهبود رتبه در موتورهای جستجو؟ تمرکز هر استراتژی سئو باید روی کامل کردن یک هدف باشد و نه دستیابی به یک رتبه مشخص در صفحه نتایج.
7- هماهنگی و تناسب با فرهنگ شرکت
متخصصان سئو باید با بخشهای مختلفی از شرکت از جمله IT، بازاریابی، سرویسدهی مشتریان، آنالیز و فروش در ارتباط باشند. توانایی کار کردن با سایر اعضای تیمها یک خصیصه ضروری است. شخصیت، ادغام و ارتباط سبک سئو باید با سازمان هماهنگ باشد، وگرنه پیشرفتی حاصل نمیشود.
8- مهارتهای ارتباطی بالا
داشتن مهارتهای ارتباطی بالا برای متخصصان سئو یک ضرورت است. این متخصصان باید به گونهای نیاز به انجام تغییرات در سایت را توضیح دهند که برای همه قابلفهم باشد. اگر متخصصان سئو نتوانند به خوبی منظور خود را منتقل کنند، قطعا در همکاری با سایر اعضا و بخشها به مشکل خواهند خورد.
9- تمایل به اجرا
متخصصان کاربلد سئو همیشه راههایی برای مقابله با چالشها و موانع پیدا میکنند و متخصصانی که تمایل داشته باشند فعالیتهای سئو را طرزی موثر انجام دهند معمولا در کار خود موفقتر هستند. در مسیر اجرای فعالیتهای سئو، تمام بخشها سازمان، به خصوص بخشهایی که با سئو ارتباطی نزدیکی دارند، و مدیران باید پشتیبان سئو باشند. زیرا موفقیت سئو یعنی موفقیت کل سازمان.
10- کنجکاوی
در کنار دانش، کنجکاوی نیز عنصر مهمی است که باید در ذات متخصص سئو وجود داشته باشد. ذهن یک متخصص سئو باید همیشه تشنه یادگیری نکات و ترفندهای جدید باشد و این متخصص باید بتواند خود را با آخرین تغییرات حوزه سئو بهروزرسانی کند.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر