8 کاری که کسب و کارها هرگز نباید در شبکههای اجتماعی انجام دهند.

مدیریت کردن حساب تجاری کسب و کار با مدیریت یک حساب شخصی قطعا متفاوت است. یک حساب کاربری در شبکههای اجتماعی آینه تمام نمای یک کسب و کار است و میتواند هم به یک کسب و کار شخصیت ببخشد و هم شخصیت و وجهه آن را تخریب کند. در این مطلب ،8 کاری که کسب و کارها هرگز نباید در شبکههای اجتماعی انجام دهند را برای شما ذکر کردهایم. اگر میخواهیم که حضور موفقی در شبکههای اجتماعی داشته باشید، هرگز این هشت کار را انجام ندهید.
1- تهاجمی برخورد کردن
هیچ چیز به اندازه پستهای تهاجمی در شبکههای اجتماعی نمیتواند تلاشهای بازاریابی یک سازمان را با شکست روبرو کند. روشهای مختلفی برای ضربه زدن به وجهه آنلاین سازمان وجود دارد که از جمله آنها میتوان به پرداختن به موضوعات ضد جنسیتی، جوک ساختن یا دروغ گفتن در مورد اخبار ناراحتکننده و پستهای نژاد پرستانه اشاره کرد. مطمئن شوید شخصی که مدیریت حسابهای کاربری شما در شبکههای اجتماعی را برعهده دارد به اندازه کافی شخص قابل اعتمادی است.
2- حذف کردن نظرات یا نقد و بررسیهای منفی
قطعا همه افراد طرفدار برند شما نیستند و شما قطعا مخالفانی دارید. بنابراین وقتی شخصی یک کامنت یا نقد و بررسی در جهت مخالفت با کسب و کار شما منتشر میکند، ممکن است وسوسه شوید که آن را حذف کنید. اما حذف کردن این گونه نظرات باعث میشود که سازمان شما مشکوک به نظر برسد؛ به خصوص اگر شخصی که کامنت او را حذف کردهاید به دیگران اعلام کند که شما این کار را انجام دادهاید. در عوض باید بخش نظرات را آزاد بگذارید و در نهایت احترام به تمامی نظرات پاسخ دهید.
3- جر و بحث با مشتریان
برندهای اغلب بر اهمیت پاسخ دادن به نظرات مشتریان در شبکههای اجتماعی آگاه هستند، اما آنها گاهی بخش نظرات را با میدان جنگ اشتباه میگیرند. حتی اگر مشتری در بخش نظرات به کسب و کار شما توهین کند، شما نباید به هیچ عنوان با او وارد بحث و جدل شوید؛ زیرا فقط به اعتبار خود لطمه میزنید. ذهنیت یک مدیر شبکههای اجتماعی باید این باشد که تمامی مطالبی که مینویسد توسط افرادی که ممکن است خریدار باشند خوانده میشود. شما باید افراد را جذب کنید و نه دفع.
4- دروغ گفتن
یکی از اهداف بازاریابی شبکههای اجتماعی این است که کسب و کارها بدون پرداختن به جزئیات اضافی بتوانند روی ویژگیهای مثبت کالا یا سرویس خود تاکید کنند. شبکههای اجتماعی یک کانال مستقیم بین کسب و کار و مشتریان ایجاد کرده است و بنابراین مهم است که مشتری همیشه حرف راست را از سازمان بشنود. در طول زمان، تعاملات شما در شبکههای اجتماعی دیوار بی اعتمادی بین کسب و کار و مشتری را از بین میبرد. دروغ گفتن باعث میشود که این دیوار بی اعتمادی به جای کوتاهتر شدن، روز به روز مستحکمتر و بلندتر شود.
5- اسپم
ارسال مطالب اسپم در شبکههای اجتماعی یکی از بدترین کارهای است که یک کسب و کار میتواند انجام دهد. رفتارهای آزاردهنده مانند ارسال پیام به دایرکت مشتریان، تگ کردن دنبالکنندگان برای جلب توجه آنها و پر کردن صفحه از تبلیغات میتواند سریعا نام کسب و کار شما را به لیست سیاه مشتریان بفرستد. در عوض، شما باید روی تهیه محتوای جالب و مفید، تعامل با مشتریان و سایر کسب و کارها و به اشتراک گذاری اخبار مهم در مورد کسب و کار خود تمرکز کنید.
6- شکایت از مشتریان
برخی از مشتریان سرسخت ممکن است باعث دلخوری شما شوند. ولی شما نباید این دلخوری را در شبکههای اجتماعی جار بزنید و در هر صورتی باید به مشتری احترام بگذارید. هرگز پستهای حاوی شکایت از رفتارهای مشتریان را در شبکههای اجتماعی پست نکنید. شما با این کار فقط وجهه خود را نزد مشتریان تخریب میکنید و آنها از تجارت با شما منصرف میشوند.
7- لطمه به اعتبار رقبا
همانطور که نباید هیچوقت از مشتریان خود شکایت کنید، هرگز هم نباید پستهای حاوی مطالب توهین آمیز به رقبا را در شبکههای اجتماعی نشر دهید. درواقع، پشتیبانی از مشتریان یک حس خوب را ایجاد کرده و علاوه بر کمک به افزایش بازار، شما را نزد مشتریانتان عزیز میکند. در نتیجه همین رفتار، رقبای شما نیز ممکن است پستهای شما را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند و شما را در معرض دید فالورهای خود قرار دهند.
8- راکد ماندن فعالیت در شبکههای اجتماعی
بسیاری از برندهای بعد از مدتی فعالیت در شبکههای اجتماعی، به فعالیت در این فضا پایان میدهند و یا در بازههای زمانی چند ماهه اقدام به بروزرسانی میکنند. در چنین صورتی، مشتریان شما به سمت رقبا کشیده میشوند و به احتمال زیاد شما را آنفالو میکنند. بنابراین برنامهای مدون برای حضور دائم و مستمر در شبکههای اجتماعی داشته باشید. میتوانید از سرویسهای مدیریت زمانبندی پستهای شبکههای اجتماعی نیز استفاده کنید.
شبکههای اجتماعی میتواند تاثیر بسیار زیادی روی موفقیت یک کمپین بازاریابی داشته باشد. اما به هر حال برخی اشتباهات کوچک و سهل انگاریها میتواند به وجهه کسب و کار آسیب برساند و مشتریان را دفع کند. با یک برنامه مدون برای مدیریت و زیرنظر داشتن پستهای برند، میتوانید از این اشتباهات دوری کنید و یک جامعه آنلاین قدرتمند را برای کسب و کار خود بسازید.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر